Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić sastala se sa otpravnikom poslova Malezije

17. jan 2024.
Tokom razgovora, upriličenog povodom završetka mandata otpravnika poslova Malezije u Republici Srbiji, supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić je zahvalila gospodinu Tarmiziju na njegovom dosadanjem aktivnom angažovanju u našoj zemlji.

Istakla je da je otpravnik poslova Tarmizi, svojim predanim radom, značajno doprineo unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa Republike Srbije i Malezije.

Takođe, ukazala je na značaj pristupanja Republike Srbije Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji prošle godine. Izrazila je uverenje da će Republika Srbija, i kroz ovaj format, ojačati prisustvo u ovom delu sveta i istovremeno intenzivirati saradnju sa prijateljskim zemljama ovog regiona, uključujući i Maleziju.

U osvrtu na aktivnosti Ambasade Malezije u Republici Srbiji, navela je da posebno ceni uložene napore otpravnika poslova Tarmizija na planu promocije kulture i tradicije Malezije u Republici Srbiji, što je ocenila značajnim za dodatno približavanje dva naroda. Posebno je pohvalila organizaciju manifestacije „Upoznati Maleziju – znači zavoleti je“ čijem otvaranju je i lično prisustvovala.

Sagovornici su se saglasili da postoje brojni potencijali za unapređenje bilateralne saradnje, posebno ekonomske, ali i u domenu kulture i obrazovanja.

Otpravnik poslova Malezije u Republici Srbiji je rekao da iz naše zemlje nosi najlepše uspomene i utiske, uz prenošenje izraza velike zahvalnosti na saradnji i podršci koju je, tokom svog mandata, imao od strane svih institucija Republike Srbije.