Селаковић честитао новом министру иностраних послова Републике Кипар

11. јан 2022.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић честитао је Јанису Касулидису ступање на дужност министра спољних послова у Влади Републике Кипар.

Селаковић је у писму навео да се радује будућој блиској сарадњи са Касулидисом, као доказаним пријатељем Србије и српског народа, на интензивирању политичког дијалога у свим областима од интереса за две пријатељске земље.

„Високо ценимо Вашe претходнe непосреднe доприносe у продубљивању свеукупних односа, којe сте пружали обављајући функцију министра спољних послова Републике Кипар, а који су потврђени кроз многобројне личне контакте са највишим званичницима Републике Србије, као и кроз утицај који је Ваш политички ангажман наставио да даје у обликовању и оснаживању братских односа двеју земаља“, наводи се у честитки.

Министар Селаковић је навео да пуноправно чланство у Европској унији остаје један од кључних спољнополитичких приоритета Србије, и да смо захвални Кипру на континуираној и постојаној подршци.

„Уверен сам да ћемо и у периоду пред нама моћи на рачунамо на разумевање Ваше земље у адекватном вредновању реформских активности које спроводимо у процесу евроинтеграција“, поручио је шеф српске дипломатије.

Селаковић је истакао да Србија веома цени доследан став Кипра о поштовању суверенитета и територијалног интегритета наше земље, поручивши да ће Србија наставити да чврсто подржава суверенитет и територијални интегритет Републике Кипар.