ППВ и МСП Дачић са Леом Докертијем

28. нов 2022.
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са министром за Европу у Министарству спољних послова Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Леом Докертијем на маргинама Конференције посвећене превенцији сексуалног насиља у конфликтима у Лондону.

Током отвореног разговора, истакнут је обострани интерес и спремност за даље продубљивање и јачање сарадње између Србије и Уједињеног Краљевства у свим областима од интереса за две земље.

У контексту заједнички изражене жеље за даљим интензивирањем политичког дијалога на највишем и високом нивоу, министар Дачић је исказао спремност за наставак разговора са британским званичницима и унапређење сарадње у различитим областима, између осталог у унапређењу и имплементацији мера за превенцију сексуалног насиља у оружаним конфликтима, као и за помоћ жртвама оваквих злочина.

Размотрена су и питања из домена билатералне политичке и економске сарадње, као и актуелна међународна питања. Саговорници су се сложили у оцени да има још доста простора за унапређење билатералне сарадње, посебно у области економије.