Saučešće ministra Dačića povodom smrti Vladimira Makeja

26. nov 2022.
Povodom iznenadne smrti ministra spoljnih poslova Belorusije Vladimira Makeja, prvi potpredsednik Vlade Srbije i miistar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je izraze iskrenog saučešća Ministarstvu spoljnih poslova Belorusije.

”U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime, primite duboko saučešće povodom smrti mog druga i kolege Vladimira Vladimiroviča Makeja. Sa tugom i nevericom sam primio vest o njegovoj iznenadnoj smrti. Njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za narod prijateljske Belorusije, kolektiv Ministarstva  spoljnih poslova Republike Belorusije i državno rukovodstvo.

Pamtiću ga kao talentovanog i vrednog državnika i iskrenog patriotu koji je u ovim složenim vremenima i okolnostima uvek sprovodio uravnoteženu i miroljubivu spoljnu politiku, u skladu sa interesima i u korist naroda Republike Belorusije.

Njegova prerana smrt predstavlja gubitak i za Republiku Srbiju. Izgubio sam prijatelja i kolegu, partnera koji je postojano i neumorno radio na stalnom unapređenju odnosa naše dve zemlje.

Još jednom izražavam svoje duboko žaljenje kolektivu Ministarstva spoljnih poslova Republike Belorusije i Vladi Republike Belorusije, porodici i prijateljima poštovanog Vladimira Vladimiroviča Makeja”, navodi se u saučešću prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.