Саучешће министра Дачића поводом смрти Владимира Макеја

26. нов 2022.
Поводом изненадне смрти министра спољних послова Белорусије Владимира Макеја, први потпредседник Владе Србије и миистар спољних послова Ивица Дачић упутио је изразе искреног саучешћа Министарству спољних послова Белорусије.

”У име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје лично име, примите дубоко саучешће поводом смрти мог друга и колеге Владимира Владимировича Макеја. Са тугом и неверицом сам примио вест о његовој изненадној смрти. Његов одлазак представља ненадокнадив губитак за народ пријатељске Белорусије, колектив Министарства  спољних послова Републике Белорусије и државно руководство.

Памтићу га као талентованог и вредног државника и искреног патриоту који је у овим сложеним временима и околностима увек спроводио уравнотежену и мирољубиву спољну политику, у складу са интересима и у корист народа Републике Белорусије.

Његова прерана смрт представља губитак и за Републику Србију. Изгубио сам пријатеља и колегу, партнера који је постојано и неуморно радио на сталном унапређењу односа наше две земље.

Још једном изражавам своје дубоко жаљење колективу Министарства спољних послова Републике Белорусије и Влади Републике Белорусије, породици и пријатељима поштованог Владимира Владимировича Макеја”, наводи се у саучешћу првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића.