Амбасадорка Лалић: Историјска посета председника Владе Шпаније Србији

28. јул 2022.
Предстојећа посета премијера Шпаније Педра Санчеза је прва, па самим тим историјска посета једног председника Владе Шпаније Србији, каже амбасадорка наше земље у Мадриду Kатарина Лалић, која очекује да ће та посета дати додатни импулс продубљивању економске сарадње две земље.

Лалић је за Танјуг истакла да су билатерални односи Србије и Шпаније пријатељски, одлични и без отворених питања, као и да их карактерише обострана подршка по питањима од виталних националних интереса за обе земље.

,,Веома је важна подршка коју Шпанија даје процесу европских интеграција Србије", рекла је Лалић.

Навела је да су односи у успону и да је политички дијалог интензивиран о чему, додала је, најбоље говори чињеница да је од маја прошле године било 11 посета на високом нивоу које су заокружене посетом председника Србије Александра Вучића Шпанији фебруара ове године, на позив краља Фелипеа ВИ.

Лалић је рекла да су односи две земље интензивни у бројним областима - парламентарна сарадња, сарадња у области одбране, полицијска сарадња, али да је веома важно, и од кључног значаја за нашу и за шпанску страну интензивирање економске сарадње која, како је рекла, има огроман и неискоришћен потенцијал.

,,Управо то и очекујемо од ове посете, да ће се дати додатни импулс интензивирању и продубљивању ове сарадње", закључила је Лалић.

Премијер Kраљевине Шпаније Педро Санчез боравиће у званичној посети Србији 29. и 30. јула, а угостиће га председник Александар Вучић.

Извор/Фото: Танјуг/Милош Миливојевић