Бразилија: Заједничко навијање у нашој амбасади

25. нов 2022.
Aмбасада Републике Србије у Бразилији организовала је гледање утакмице српске и бразилске репрезентације на Светском првенству у фудбалу за припаднике српске дијаспоре, пријатеље из дипкора, Министарства иностраних послова Бразила и владе Федералног дистрикта.

На дан утакмице, пажња бразилске јавности била је усмерена искључиво на утакмицу између Србије и Бразила, будући да је то био први меч Бразила на Мундијалу у Катару.

Посебно се издваја до сада незабележено интересовање медија за догађај, које је превазишло сва досадашња извештавања о нашој земљи.

Током дана, уочи утакмице објављени су бројни медијски извештаји о Србији и о нашим очекивањима у оквиру светског првенства. Отправница послова Блажевић дала је интервју за Радио насионал, а уприличена су директна укључења из Амбасаде за ТВ СБТ Еспорте, ТВ Глобо њуз и ТВ Глобо пре меча (сви ови медији су отворени јавни сервиси доступни на целој територији Бразила). 

Из Амбасаде, заједно са званицама, догађај су директно преносиле и пратиле екипе националних и локалних медија. 

То је била прилика да се представе српски туристички потенцијали, културно-историјско наслеђе и гастрономија. 

Упркос поразу наше репрезентације, отправница послова Јелена Блажевић искористила је прилику да истакне добре и пријатељске односе Србије и Бразила и посебну блискост два народа.