Кувајт: Разговор отправнице послова са новим амбасадором Кувајта у Републици Србији

11. авг 2022.
Новоименовани амбасадор Кувајта у Републици Србији, Њ.Е. Фајез Муџбел Сулеиман Ал-Мутири, љубазно се одазвао позиву отправнице послова и посетио Амбасаду Србије у Кувајту.

Уз изразе срдачне добродошлице и захвалности на одвојеном времену за посету Амбасади уочи одласка на мандат у Београд, отправница послова Сања Видаковић је честитала амбасадору Ал-Мутаирију именовање, као и брзо добијени агреман, истичући да је то одраз вишедеценијског пријатељства и успешне сарадње две земље и угледа који Кувајт има у нашој земљи.

Обострано је оцењено да су билатерални односи добри, али да има простора, жеље и спремности за даље унапређење, посебно имајући увиду да ће наредне године бити обележена 60. годишњица успостављања билатералних односа, што представља значајан подстрек за интензивирање сарадње у свим областима.

ОП Видаковић је упознала амбасадора Ал-Мутаирија са бројним активностима које је Амбасада Србије у Кувајту предузела током протекле године, са посебним акцентом на нашу иницијативу из децембра прошле године у вези са отварањем директног лета Џезира ервејза на линији Кувајт - Београд.

Амбасадор Ал-Мутаири је изразио задовољство доласком у дипломатску мисију у Србији, коју Кувајт сматра значајном, истичући да се радује сарадњи и тесној комуникацији са Амбасадом Србије у Кувајту, посебно по питању обележавања поменутог значајној јубилеја 2023. године.

На крају дужег срдачног разговора, ОП Видаковић је уручила амбасадору Ал-Мутаирију информативне материјале о Србији, као и лични дар у знак добродошлице у Београд.