Сеул: Састанак амбасадора Грбића са представницима Асоцијације видео игара Србије који су у посети Републици Кореји

15. мај 2023.
У Амбасади Републике Србије у Сеулу одржан је састанак са представницима Асоцијације индустрије видео игара Србије (The Serbian Games Association – SGA), председницом Управног одбора SGA Маријом Илић и пројектним менаџером Ненадом Јовановским, који бораве у посети Републици Кореји.

Саговорници су представили Асоцијацију, те обавестили да је циљ њиховог боравка у Сеулу успостављање контаката и размена искустава са потенцијалним партнерима из Републике Кореје, у области индустрије видео-игара, у којој се корејске компаније врло високо котирају на глобалном плану. Осим њих, Сеул су овим поводом посетили и Зоја Кукућ, која је на челу иницијативе „Start It“, и Тања Кузманов директор за југоисточну Европу у мултинационалној компанији „PwC“.

Саговорници су пренели да ће, током боравка у Сеулу, имати састанке у Корејској асоцијацији индустрије видео игара – КGAMES, са којом је Амбасада, такође, претходно одржала састанак, као и са већим бројем корејских компанија из ове области. Обавестили су да ће Aсоцијација настојати да, у сарадњи са корејским партнерима, осмисли програме подршке за гејминг компаније у Србији, али и из ширег региона југоисточне Европе, у коме се Београд позиционирао као регионални центар у овој области креативних индустрија.

Истовремено, саговорници су представили трендове раста гејминг индустрије у Србији последњих година (15% раст годишње, преко 150 милиона УСД профита, са преко 150 малих и средњих компанија/тимова), те обавестили о актуелним активностима Асоцијације и њених чланова.