Токио: Пријем за дијаспору поводом јубилеја 140 година пријатељства Србије и Јапана

26. јун 2022.
У склопу обележавања јубилеја 140 година пријатељства Србије и Јапана, Амбасада Републике Србије у Токију организовала је пријем за дијаспору у Јапану, којем је присуствовало преко 100 грађана Србије и њихових породица, што је скоро половина од укупног броја наших држављана који живе у тој земљи.

Амбасадорка Републике Србије у Токију Александра Ковач захвалила је грађанима на њиховом доприносу ширењу свести о нашој земљи, култури и обичајима у Јапану, као и јачању веза између два народа. Позвала је грађане да наставе да учествују у активностима и културним дешавањима које организује Амбасада, али и да дају предлоге за унапређење веза са матицом.

Посебно је поздравила најмлађе госте и учеснике он-лајн радионице српског језика за децу из дијаспоре, коју Амбасада одржава сваке две недеље од јануара ове године.

Овом приликом, амбасадорка Ковач уручила је захвалнице појединцима који су на својеврстан начин допринели обележавању јубилеја билатералних односа – уметници Маријани Анђелић, која је осмислила идејно решење за лого јубилеја, затим дугогодишњем предавачу српског језика Алми Окађима, која на добровољној основи води радионицу за децу из дијаспоре, и архитекти Ђорђу Дашићу због преданог ангажмана у адаптацији нове зграде Амбасаде.

 Грађани су имали прилику да се, у неформалној атмосфери, друже уз ракију и српске специјалитете.