Варшава: Амбасадор Кошутић са студентима Варшавског универзитета

15. мај 2023.
Амбасадор Републике Србије у Пољској Небојша Кошутић примио је групу студената Варшавског универзитета окупљених у Друштво за спољну политику, које делује на том Универзитету.

Они раде на традиционалном пројекту Дипломатска акција, који се организује већ по тринаести пут. Циљ пројекта је упознавање студената са спољнополитичким циљевима других земаља као и њиховој култури, историји, традицији и економији.

Студенти су овога пута били посебно заинтересовани за билатералне везе и односе Србије и Пољске о чему их је амбасадор Небојша Кошутић исцрпно информисао. Амбасадор је овом приликом посебно нагласио да се следеће године навршава 105. година од успостављања односа између наше две земље, који су увек били пријатељски, без озбиљнијих несугласица.

Амбасадор је указао студентима на улогу међународног права у међународној арени и за то као актуелне примере навео значај очувања територијалног интегритета и државног суверенитета како Србије тако и Украјине и других земаља чија је целовитост угрожена. Амбасадор је посебно објаснио студентима разлоге због којих по овом питању не сме бити разлика у приступу међународне заједнице.