Ђурић честитао Курбан-бајрам

15. јун 2024.
Министар спољних послова Марко Ђурић честитао је Курбан-бајрам реису-ул-улеми Исламске заједнице Србије Неџмедину Саћипију и свим верницима исламске вероисповести.

Шеф српске дипломатије у честитки је истакао да обележавањем овог узвишеног празника славимо великодушност, милосрђе и узајамно помагање, надахнути снагом и вером у дух јединства, толеранције и солидарности.

„У сусрет једном од највећих исламских празника Курбан-бајрамa, у име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје име, Вама, великодостојницима као и свим верницима исламске вероисповести упућујем најсрдачније честитке, са жељом да га проведете у миру, духовном благостању и слози“, навео је министар Ђурић. 

Он је, поводом празника, пожелео да нас радосни празнични дани оплемене истинским људским вредностима узајамног поштовања, доброте и праштања, уливајући нам потребну снагу да превазиђемо сва искушења са којима се суочавамо у овим изазовним временима.

„Са најбољим жељама да Курбан-бајрам проведете испуњени радошћу, спокојем и срећом, још једном Вам честитам празник и упућујем традиционални поздрав Бајрам шериф мубарек олсун!“, поручио је министар Ђурић.