ППВ и МСП Ивица Дачић састао се са шефом катарске дипломатије

24. нов 2022.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас са министром спољних послова Државе Катар шеиком Мохамедом бин Абдулрахманом бин Џасимом Ал Танијем.

Први потпредседник Владе и министра спољних послова Републике Србије Дачић оценио је односе две земље као изузетно пријатељске, те изразио наду да ће се наставити висок ниво контаката, али и практичне сарадње у областима од заједничког интереса, нарочито у области економије и инвестиција.

Саговорници су се сагласили да је интензивнији политички дијалог у последњих неколико година резултирао суштинским унапређењем билатералне сарадње, али су такође закључили да постоји и неискоришћен потенцијал, нарочито у областима економије, привреде и пољопривреде.

У контексту заједнички изражене жеље за даљим јачањем односа и интензивнијом разменом посета на високом и највишем нивоу, министар Дачић искористио је прилику да позове свог катарског колегу у званичну посету Србији.

Министар спољних послова Дачић похвалио je  организациjу светског првенства у фудбалу и изразио захвалност на позиву за посету министру спољних послова и министру спорта Катара.