Селаковић упутио честитке новој шефици дипломатије Француске

20. мај 2022.
Министар спољних послова Никола Селаковић упутио је честику Катрин Колони, поводом именовања на место министарке за Европу и спољне послове Републике Француске.

Селаковић је поручио да је уверен да ће Србија и Француска, које су нераскидиво историјски повезане, а данас стратешки партнери, наставити да унапређују традиционално блиске односе и сарадњу у духу међусобног разумевања и у складу са европским вредностима.

"Србија је искрено посвећена даљем унапређењу и јачању свеукупних билатералних односа са Француском", навео је министар, захваливши и на континуираној подршци Француске нашем процесу спровођења реформи на путу ка остваривању  приоритетног циља – пуноправног чланства у Европској унији.

"Уверавам Вас да је Република Србија снажно опредељена за неговање европских вредности и за очување мира и стабилности у региону кроз дијалог, у чему сам уверен да ћемо и надаље имати пуну подршку Ваше земље", истакао је Селаковић и честитку закључио изражавајући очекивање да ће у наредном периоду имати прилику да се састане са новом шефицом дипломатије Француске.