Министар Дачић примио честитке колега из Краљевине Саудијске Арабије и Републике Кеније

29. нов 2022.
Први потпредседник Владe и министар спољних послова Србије Ивица Дачић примио је честитке поводом ступања на дужност од министра спољних послова Краљевине Саудијске Арабије принца Фејсала бин Ферхана Ал Сауда и секретара кабинета Министарства спољних послова и дијаспоре Републике Кеније Алфреда Мутуе.

Министар спољних послова Краљевине Саудијске Арабије, принц Фејсал бин Ферхан Ал Сауд, честитао је ППВ и МСП Дачићу ступање на нове дужности.

„Радујем се раду са Вашом Екселенцијом на јачању билатералних веза између наше две земље како бисмо остварили њихове заједничке интересе и интересе два пријатељска народа.

Вашој Екселенцији желим срећу и успех,“ написао је принц Фејсал бин Ферхан Ал Сауд.

Секретар кабинета Министарства спољних послова и дијаспоре Кеније Алфред Мутуа такође је честитао министру Дачићу ступање на дужности првог потпредседника Владе и министра спољних послова.

„Екселенцијо, с обзиром на дугогодишње односе које наше две земље имају, обавезујем се да ћу блиско сарађивати са Вама у проналажењу нових могућности за сарадњу у области трговине, здравства, образовања, као и у мултилатералној сфери. 

Екселенцијо, желим да поновим став Кеније о Косову. Кенија се залаже за мирно решавање спорова у оквиру међународног права и подржава принцип суверенитета и територијалног интегритета других држава. У складу са Конститутивним актом Афричке уније и Повељом и принципима Уједињених нација, Кенија ће наставити да ради са Вашом великом земљом на поштовању заједничких обавеза. 

Желим Вашој екселенцији добро здравље и просперитет народу Републике Србије,“ наводи се у честитки секретара Мутуе.