Ministar Dačić primio čestitke kolega iz Kraljevine Saudijske Arabije i Republike Kenije

29. nov 2022.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je čestitke povodom stupanja na dužnost od ministra spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije princa Fejsala bin Ferhana Al Sauda i sekretara kabineta Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore Republike Kenije Alfreda Mutue.

Ministar spoljnih poslova Kraljevine Saudijske Arabije, princ Fejsal bin Ferhan Al Saud, čestitao je PPV i MSP Dačiću stupanje na nove dužnosti.

„Radujem se radu sa Vašom Ekselencijom na jačanju bilateralnih veza između naše dve zemlje kako bismo ostvarili njihove zajedničke interese i interese dva prijateljska naroda.

Vašoj Ekselenciji želim sreću i uspeh,“ napisao je princ Fejsal bin Ferhan Al Saud.

Sekretar kabineta Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore Kenije Alfred Mutua takođe je čestitao ministru Dačiću stupanje na dužnosti prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova.

„Ekselencijo, s obzirom na dugogodišnje odnose koje naše dve zemlje imaju, obavezujem se da ću blisko sarađivati sa Vama u pronalaženju novih mogućnosti za saradnju u oblasti trgovine, zdravstva, obrazovanja, kao i u multilateralnoj sferi. 

Ekselencijo, želim da ponovim stav Kenije o Kosovu. Kenija se zalaže za mirno rešavanje sporova u okviru međunarodnog prava i podržava princip suvereniteta i teritorijalnog integriteta drugih država. U skladu sa Konstitutivnim aktom Afričke unije i Poveljom i principima Ujedinjenih nacija, Kenija će nastaviti da radi sa Vašom velikom zemljom na poštovanju zajedničkih obaveza. 

Želim Vašoj ekselenciji dobro zdravlje i prosperitet narodu Republike Srbije,“ navodi se u čestitki sekretara Mutue.