Ministar Dačić sa ambasadorkom Rumunije

25. jan 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Rumunije u Republici Srbiji Silvijom Davidoju.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo i obostrano konstatovano da bilateralne odnose dve zemlje karakteriše tradicionalno prijateljstvo, bliskost i saradnja.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić zahvalio je Rumuniji na principijelnoj poziciji u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije, podršci stavovima Republike Srbije u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i kontinuiranoj podršci koju Rumunija pruža Republici Srbiji u procesu evropskih integracija.

U razgovoru je posebno ukazano da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje, prvenstveno u okviru projekata od značaja za infrastrukturno, saobraćajno i energetsko povezivanje dve zemlje, u oblastima zelene i cirkularne ekonomije, kao i u pogledu daljeg proširenja trgovinske razmene, koja poslednjih godina ima tendenciju značajnog uvećanja.